ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Περιοχή Μαρούσι, Αττική
Έκταση 160 μ2
Κατηγορία Αρχιτεκτονική Τοπίου
Έργο Μελέτη

Ένας ευχάριστος αίθριος χώρος σχεδιάστηκε σε δώμα κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία μεγάλης εταιρίας. Ένας άνετος χώρος συνάντησης των εργαζόμενων αλλά ταυτόχρονα και ένας χώρος με δυνατότητα να φιλοξενεί εκδηλώσεις της εταιρίας, ήταν το βασικό αίτημα των ιδιοκτητών.

Δίχως να κατακερματίζεται ο χώρος, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού των ζωνών φύτευσης, δημιουργούνται περιοχές οι οποίες προσφέρουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να κάνουν ένα ήσυχο διάλειμμα ή και να εργαστούν στον χώρο αυτό ενώ, παράλληλα, δημιουργούνται χώροι που επιτρέπουν περισσότερη κοινωνικοποίηση.

Δάπεδο από φυσικό ξύλο IROKO και φυτεύσεις αγρωστωδών φυτών έρχονται σε αντιδιαστολή με σκληρά στοιχεία από μπετόν και μέταλλο και δημιουργούν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ φύσης και ανθρώπινης παρέμβασης. Μια μεταλλική λάμα ύψους 15 εκατοστών διατρέχει το ξύλινο δάπεδο και ορίζει τη ζώνη φύτευσης που αποτελείται από αγρωστώδη φυτά. Πάγκοι εργασίας από μπετόν στηριζόμενοι σε μεταλλική βάση και μεταλλικοί κύβοι σε έντονο κόκκινο χρώμα δίνουν στον χώρο την ένταση που απαιτεί ενώ αφαιρούμενα σκίαστρα από πανί προσφέρουν σκιά τους θερινούς μήνες.

Για τις φυτεύσεις προδιαγράφηκε σύστημα φυτεμένου δώματος εκτατικού τύπου, ιδανικό για τα είδη φυτών που επιλέχθηκαν. Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα ελαφρύ υπόστρωμα ύψους 15 εκ. με φορτίο 150 kg/m2 σε κατάσταση κορεσμού.