ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Περιοχή Αθήνα, Αττική
Έκταση 100μ2
Κατηγορία Αρχιτεκτονική Τοπίου
Έργο Μελέτη

Η δημιουργία ενός κήπου στη βεράντα οδηγεί στη μεταφορά των εσωτερικών δραστηριοτήτων στον υπαίθριο χώρο. Όταν πρόκειται για μια κατοικία στον αστικό ιστό, το τοπίο μιας βεράντας είναι εκτεθειμένο και υπάρχει μικρή ή καθόλου απομόνωση, όταν τα γύρω κτίρια βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο σχεδιασμός της περιμέτρου του κτιρίου είναι κρίσιμος όχι μόνο για να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά και για να καταστεί δυνατή η προβολή ορισμένων όψεων στην πόλη, η δημιουργία ενός περιμετρικού στοιχείου που μεταμορφώνεται είναι απαραίτητη.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες εξαρτώνται από το εσωτερικό του χώρου. Έτσι, δημιουργείται ένα υπαίθριο σαλόνι που εκτείνεται από το σαλόνι της κατοικίας. Ο χώρος αυτός έχει νότιο προσανατολισμό και η ξύλινη πέργκολα με τα κινητά κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία το καθιστούν κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, δημιουργώντας σκιασμό. Ένα μικρό υπαίθριο τζάκι στον καθιστικό χώρο, δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

Μεταλλικά φυτοδοχεία που διατρέχουν όλη τη βεράντα, παρέχουν αρκετούς καθιστικούς χώρους, ενώ τα διάφορα είδη μεσογειακών και αγρωστωδών φυτών παρέχουν απομόνωση από τον θόρυβο της πόλης και την οπτική από τα γύρω κτίρια, επιτρέποντας την θέα στα τοπόσημα της Αθήνας.