ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Περιοχή Γλυφάδα, Αττική
Έκταση 350μ2
Κατηγορία Αρχιτεκτονική Τοπίου
Έργο Μελέτη και Κατασκευή

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αρχιτεκτονικής τοπίου αναπτύχθηκε για να αντικατοπτρίζει το εσωτερικό στυλ της κατοικίας. Ο σχεδιασμός δημιουργεί ένα αρμονικό περιβάλλον διαβίωσης μεγιστοποιώντας τη θέαση τόσο προς τη θάλασσα όσο και τον ορεινό όγκο, δημιουργώντας χώρους που προσφέρουν την ευκαιρία για διάφορα επίπεδα ψυχαγωγίας.

Μια χαρακτηριστική αλέα με ψηφιδωτό δάπεδο και  υπερυψωμένους χώρους πρασίνου με ανθεκτικούς  στη σκιά θάμνους και πολυετή φυτά, όπως η Λιριόπη και η Κάλλα, δημιουργούν στους ιδιοκτήτες ποικιλομορφία του φυσικού σκηνικού τόσο από το εσωτερικό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας τους.

Ο χώρος γύρω από την πισίνα πλαισιώνεται από τροπικά, πολυετή είδη και μεσογειακούς θάμνους που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο ύφος καθώς συνδυάζουν την αισθητική με τη λειτουργικότητά ενώ δημιουργούν οπτικό ενδιαφέρον όλο τον χρόνο.

Το πίσω τμήμα της ιδιοκτησίας σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει περισσότερο σαν ένας κατακόρυφος κήπος με ειδική κατασκευή στήριξης για τα  αναρριχόμενα είδη φυτών ενώ χρησιμοποιείται φυσικός φυτοφράχτης σε συνδυασμό με την περίφραξη για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας.

*Σε συνεργασία με την εταιρεία Stokas Inc. και τον φωτογράφο Μιχαήλ Δαμάσκο